Offerte aanvraag infrarood vloerverwarming: waarop letten? 

vloerverwarming

Overweeg je om een infrarood vloerverwarming in huis te installeren? Dan kunnen we je verzekeren dat, dat een goede keus is. Het is een doeltreffende manier om je woning te verwarmen. Daarnaast biedt het ook veel comfort en je bespaart ermee op je energierekening. Je wilt natuurlijk wel weten waar je precies aan toe bent! Daarom is een offerte aanvraag infrarood vloerverwarming een goede zet. We geven hier enkele tips voor waar je op moet letten bij deze aanvraag!  

1. Er bestaan twee soorten infrarood systemen

Houd er bij een offerte aanvraag infrarood vloerverwarming rekening mee dat er twee soorten systemen bestaan. Op de eerste plaats onderscheiden we het elektrische systeem, dat gebruikmaakt van verwarmingsmatten of kabels onder de vloer. Op de tweede plaats kennen we ook watergedragen systemen. Deze systemen laten warm water door de buizen stromen. Welk systeem je kiest, heeft invloed op de installatiekosten. Let er daarom op dat de offerte duidelijk aangeeft om welk type systeem het gaat en dat dit systeem aansluit op jouw behoeften. 

2. Offerte aanvraag infrarood vloerverwarming; de oppervlakte  
Het is belangrijk om bij de offerte aanvraag infrarood vloerverwarming duidelijk aan te geven hoe groot de ruimte is. Op die manier kan de offerte perfect op jouw situatie afgestemd worden. Om een goed beeld te krijgen, wil je van de offerte kunnen aflezen hoeveel vermogen de infrarood vloerverwarming moet leveren om de gewenste temperatuur te bereiken. Te veel of te weinig vermogen kan namelijk leiden tot inefficiënte of onvoldoende verwarming. 

3. Houd rekening met het materiaal van de vloer 

De soort vloerbedekking in je woning heeft invloed op hoe doeltreffend de infrarood vloerverwarming is. Dit soort systemen kunnen heel efficiënt werken bij onder meer tegels, laminaat, hout en tapijt. Echter, zal de mate van warmteoverdracht per materiaalsoort wel iets verschillen. Zorg daarom dat je bij de offerte vermeldt om welk soort vloerbedekking het gaat. 

4. Hoe eenvoudig of complex is de installatie?

Dit is eveneens een punt waar je goed op moet letten bij je offerte aanvraag infrarood vloerverwarming. Let erop of de offerte die je ontvangt compleet is en of er geen extra installatiekosten bij komen kijken. De complexiteit van de installatiewerkzaamheden is namelijk afhankelijk van de bestaande vloer in je woning en de technologie die je kiest. Je wilt niet achteraf geconfronteerd worden met onverwachte extra kosten. 

5. Controleer de garanties en onderhoudskosten bij offerte aanvraag infrarood vloerverwarming

Je nieuwe verwarmingssysteem moet betrouwbaar zijn en lang meegaan. Daarom is het belangrijk dat je bij je offerte transparante informatie ontvangt over de garantievoorwaarden van de verschillende onderdelen van het systeem. Vraag eveneens naar mogelijke problemen die zich kunnen voordoen, de onderhoudsbehoeften van het systeem en hoe garantiezaken worden afgehandeld. 

Maak werk van je offerte aanvraag infrarood vloerverwarming!

Door goed geïnformeerd aan deze warmteoplossing in huis te beginnen, kom je niet voor onaangename verrassingen te staan. Een offerte aanvraag infrarood vloerverwarming is bovendien een goede gelegenheid om te informeren naar de ervaring van het bedrijf en naar referenties van eerdere klanten. Op die manier krijg je een completer beeld van de betrouwbaarheid en maak je vol vertrouwen de juiste keuze! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *